La Síndica de Barcelona, a l’Escola

La Síndica de Greuges de Barcelona va visitar-nos aquest passat dimarts 5 de juny a l’Escola, a la comissió mensual de col·laboradors i col·laboradores de l’Escola, el COME.

En aquest espai, la Síndica, la Sra. Maria Assumpció Vilà va explicar quines són les funcions d’aquest càrrec en la defensa dels drets i la llibertat de la ciutadania així com quines han estat les demandes i queixes més comunes els últims mesos. Va destacar l’augment de casos relacionats amb la crisi econòmica, com per exemple la pèrdua de drets socials, els desnonaments, els serveis socials, preveient que aquests casos augmentarien considerablement aquest any.  

Tot i reconeixent que districtes com el nostre, amb 200.000 habitants i per tant molt més gran que moltes altres ciutats del país, tenen una sèrie de dificultats afegides, des dels participants al COME també es va remarcar que la bona convivència no depèn del número d'habitants sinó de la posada en marxa d’actuacions d’èxit, com sempre s’ha fet des de l’Escola. Hi va haver un debat molt enriquidor i finalment la Síndica va reconèixer la tasca de les dues entitats, Àgora i Heura, que fan possible l’Escola, amb aquestes paraules:

“Quina sort poder participar amb un equip de persones preocupades per la formació, la cultura i la integració. Endavant!”