Reconeixement


Premis:

L'Escola i les seves associacions Àgora i Heura están rebent molts premis. La nostra intensa tasca social i educativa fa que cada cop més es valori per part de les administracions el que estem fent i el com ho estem fent.

 

Darrers premis:

2013. Premi Compromís Democràtic
Departament de Governació i Relacions Internacionals

2010. Premi Barcelona Associacions
Consell municipal d'Associacions de Barcelona

2007. Premi Solidaritat
Institut dels Drets Humans de Catalunya

2002. Premi 8 de Març MªAurelia Capmany
Ajuntament de Barcelona

2002. Premi a la Millor Entitat del Districte de Sant Martí
Ajuntament de Barcelona

2002. Premi Equitat i Diferència entre homes i dones, conjuntament amb F.A.C.E.P.A i l'associació DROM KOTAR MESTIPEN.
Institut Català de la Dona. Generalitat de Catalunya

2002. Premi del Voluntariat.
Institut Català del Voluntariat. I.N.C.A.V.O.L. Generalitat de Catalunya

 

Reconeixement internacional:

La tasca i els resultats de l'Escola i les seves associacions Àgora i Heura estàn ja tenint un important reconeixement internacional i estem influint en investigacions i el pensament universitari que defineixen i teoritzen sobre práctiques educatives de futur.

*Algunes de les persones de rellevància internacional han deixat aquests records per a la nostra escola:

John Commings. Director de NCSALL (National Center for the Study of Adult Learning and Literacy). Harvard University.USA

"He visitat centenars de centres d'educació de persones adultes a tot el món, però La Verneda Sant Martí destaca en la meva memòria perquè va ser un lloc tant d'aprenentatge seriós com de diversió. Aquestes dues qualitats en fan un lloc que serveix tant per a la ment com per al cor"

Roseli Rodriguez de Mello (Doctora en Educaçao UFSCAR)
(Universidade Federal de Sao Carlos). Brasil

"A partir de las vivencias y los datos a los que tuve acceso en la Escuela de Personas Adultas de La Verneda de Sant-Martí, pude entender que, en la osadía de soñar, radica el coraje de concretar lo que se sueña, asumiendo la responsabilidad por la realidad transformada y por la transfromación que allí se genera. Se construye, de esta manera, una práctica solidaria con las otras personas, instituciones y grupos excluídos."

Gordon Wells. University of California. Santa Cruz

Gordon Wells, un dels autors més importants en educació, volía conèixer el Centre d'educació de persones adultes de la Verneda, el passat 4 d'abril va tenir l'oportunitat de fer-ho. Tres díes més tard, a una conferència citava el centre com a exemple d'una molt bona experiènca educativa.

L'experiència educativa del projecte ha estat publicada en una de les revistes més prestigioses a nivell internacional, la Harvard Educational Review, amb l'article La Verneda-Sant Martí: Una escola on les persones s'atreveixen a somiar (La Verneda-Sant Martí: A School Where People Dare to Dream) de Montse Sánchez Aroca. Professora de la Universitat Ramon Llull, Barcelona