Tertúlies dialògiques literàries

La tertúlia literària dialògica és una activitat cultural i educativa que s'està desenvolupant a diferents tipus d'entitats ja siguin escoles de persones adultes, associacions de mares i pares, grups de dones, entitats culturals i educatives. Les tertúlies literàries dialògiques van dirigides a persones adultes que no han tingut una formació acadèmica i que, a través de la lectura, milloren els seus coneixements culturals.

Video realitzat durant el V Congrés de tertúlies literàries i musicals dialògiques de l'any 2008, realitzat a Sevilla, al barri del Polígono Sur

La metodologia que utilitzem a la tertúlia es basa en el diàleg. Aquest es converteix en generador de l'aprenentatge, així les aportacions de tots i totes les participants serveixen per enriquir el debat.

Les obres literàries sobre les quals es fa la tertúlia són els clàssics universals. Així, alguns dels llibre que s'han llegit a les tertúlies de l'Associació Àgora són: Crim i Càstig (Dostoyevski), A la recerca del temps perdut (Proust), Romancero gitano (García Lorca, F.) o Ulisses (James Joyce), entre d'altres.

Pots descarregar-te aquí la llista d'obres mestres del Patrimoni de la Humanitat

Per a més informació, visita el Portal de les Tertúlies Literàries, Artístiques i Musicals Dialògiques.