Vols ser voluntari?

Necessitem gent com tu!

Per fer classes de català inicial, la preparació de la selectivitat, alfabetització, idiomes, informàtica... o mil coses més!
 
Posa’t en contacte amb nosaltres: 93 256 57 79 - agora@edaverneda.org
 
 

Qui són els voluntaris i voluntàries de l'Escola

Les persones que col.laboren provenen de diferents àmbits, tant acadèmics como pràctics. Tenir aquest ventall tan ampli i divers de gent enriqueix continuament el treball educatiu interdisciplinar que des d'aquest centre estem impulsant. Els perfils són:

  • Participants antics o actuals de l'escola, que s'han format en el propi centre.
  • Veïns i veïnes del barri que volen participar activament en el desenvolupament comunitari del barri.
  • Persones que treballen en diferents universitats: catedràtics, doctors, professors, investigadors en pedagogia, sociologia, magisteri, educació social, economia, psicopedagogia, etc.

Persones titulades i diplomades que estan treballant en altres llocs (públics o privats) o que es troben en situació d'atur. Les seves àrees de coneixement són molt diverses: antropologia, educació, art, dret, filosofia, telecomunicaciones, etc.

Nois i noies estudiants de diferents facultats i escoles universitàries que, una vegada han acabat el seu període de pràctiques, volen col.laborar en l'escola.

L'escola impulsa i fomenta prioritàriament la col.laboració de les persones que s'han format en el propi centre. Es pot recordar que algunes de les persones col.laboradores de La Verneda han estat participants de base i ara, implicades en altres espais de formació, continuen col.laborant activament per al projecte.
 

L'itinerari formatiu de la persona col.laboradora

L'incorporació de la persona col.laboradora es realitza al llarg de tot el curs. Però per incorporar-se ha de conèixer la globalitat del centre i passar per un període d'aprenentatge pràctic. Amb aquest propòsit s'ha dissenyat un itinerari formatiu que fa falta seguir:

  • Conèixer el projecte del centre a través de la lectura i de la participació a les xerrades informatives que se li ofereixen.
  • Implicar-se de manera pràctica en el projecte: seguir una ruta per veure tota la oferta del centre, és a dir, la persona ha de passar pels diferents nivells, mòduls, tallers, associacions, etc.

Una vegada realitzada la ruta, la persona s'incorpora com suport en aquella área, nivell o tasca que li ha motivat. La persona de suport entra amb una persona col.laboradora més antiga i es coordina amb ella per tirar endavant les tasques en curs. Aquest es un període introductori i també suposa un procés d'aprenentatge.