Fent barri, fent ciutat

L'àmbit primer d'incidència i participació de l'Escola és el barri de La Verneda. L'escola canvia amb el barri i el barri amb l´escola, d'aquesta manera millorem la situació social i educativa de la seva població. Des de sempre, l'Escola ha participat de les reivindicacions per a aconseguir millores al barri, d'aqui que ara hi hagi diferents serveis per a temes socials, el metro, una rambla nova etc.

Un objectiu permanent de l'Escola és arribar a totes les persones i a tots els sectors del barri, per aconseguir facilitar a tothom l'accés a l'educació de persones adultes farem el que calgui!

Un dels canals principals d'incidència en el barri és la participació activa a VERN, la Coordinadora d'Entitats del barri. També som membres del Consell de Dones del Districte de Sant Martí i del Consell Escolar del Districte de Sant Martí. Col·laborem de manera estreta amb el Centre Cívic de Sant Martí, i els serveis que en formen part, com per exemple la Biblioteca.

Igualment, estem presents a la ciutat de Barcelona des del compromís amb el barri i el districte. Espais com l'Ateneu de la ciutat, la Plaça Sant Jaume, el recinte intern de l'Ajuntament de Barcelona o el Paranimf de la Universitat de Barcelona, han rebut a les associacions en més d'una ocasió.

L'any 2003, just celebrant el 25è aniversari de la creació de l'Escola de Persones Adultes de La Verneda la presidenta de l'Associació Àgora va ser guardonada amb la medalla d'or de la ciutat. Una medalla celebrada com mai com a reconeixement d'una tasca de desenvolupament comunitari plenament integrada al conjunt de l'Escola, el barri i la ciutat de Barcelona.