Informàtica

Xarxa Òmnia:

L'aula de tecnologies de l'Escola d'Adults de la Verneda la tenim gràcies al projecte  d’Àgora amb el projecte Òmnia de la Generalitat de Catalunya.

Per a nosaltres l'ordinador no és quelcom inaccessible o difícil d'entendre, sinó una eina de treball que totes les persones podem fer servir. A l’òmnia aprenem les possibilitats i avantatges que les Tecnologies de la Informació i la Comunicació ens aporten a la nostra vida quotidiana. L'objectiu principal és que les persones vegin les tecnologies no com un fi en si mateixes sinó com a un instrument de treball per aconseguir més informació sobre el tema que els interessa, que volen aprendre etc.

L’aula de tecnologies de l’Òmnia està gestionada per una comissió de TIC’s. Un dels nostres somnis és aconseguir un punt òmnia molt més gran pel barri, un Òmnia 100 on es puguin fer molta més formació en noves tecnologies entre més persones participants.

 

Cursos d'introducció a la informàtica:

Que són?

Són cursets per aprendre nocions bàsiques per utilitzar les noves tecnologies. És per això que fem cursos d’introducció als programes i eines que més utilitat poden tenir com poden ser l’entorn Windows, els processadors de texts, el full de càlcul, programes que ens permeten fer cartells, presentacions d’imatges, fotografies etc. també evidentment aprenem l’ús d’Internet i del correu electrònic. També es fa un curs d'introducció al sistema operatiu Linux.

Quan duren?

Són trimestrals

A qui van dirigits?

A persones que no han utilitzat mai o molt poc l'ordinador.

Com i quan accedir-hi?

Cal preguntar la informació a secretaria.

 

Autoformació:

Què és?

Són hores lliures en les que els i les participants disposen d’un període de dues hores per poder practicar amb l’ordinador. La característica principal d’aquesta activitat és que cada persona aprèn a partir dels seus propis interessos i necessitats, segons el seu propi ritme però sempre en col·laboració amb altres.

Quan duren?

El que la persona vulgui sempre cumplint els criteris de com a màxim una sessió de dues hores de dilluns a divendres i una sessió de dues hores al cap de setmana.

A qui va dirigit?

A qualsevol persona que vulgui practicar el que ha après a fer als cursos d'introducció, resoldre dubtes, ampliar coneixements, connectar-se a Internet, enviar un e-mail, o be treballar en el que vulgui.

Com i quan accedir-hi?

Apuntant-se a les llistes d’autoformació i reserva d’ordenador que hi ha a l’aula Omnia.

 

Grups de treball:

Què són?

És l’aprenentatge de l’aplicació de les tecnologies a partir del treball amb un grup de persones sobre un tema escollit.

A qui va dirigit?

A qualsevol persona que vulgui aprendre.

Quan duren?

Un curs sencer o trimestrals

Com i quan accedir-hi?

Cal preguntar la informació a secretaria.

 

Horari:

De dilluns a divendres de 9:30 a 22:00h.

Dissabtes i diumenges de 9:30 a 13:30 i de 16:00 a 20:30h.