Formació de famílies

Des del març del 2009, l’Escola està treballant en el projecte de Formació de Famílies, en el qual formem en continguts instrumentals a familiars de nens, nenes i joves escolaritzats/des dels centres educatius del Districte de Sant Martí.

Les investigacions demostren que la participació dels familiars en processos de formació incideix, favorablement, en la millora del procés educatiu dels fills i filles. Per aquest motiu hem iniciat aquesta formació que duem a terme als mateixos centres educatius, de manera gratuïta. Actualment ho estem realitzant a tres escoles, i properament ho iniciarem a més centres. Les activitats que oferim són les següents:

1. Tallers específics

Activitats formatives específiques, en funció de les demandes concretes dels familiars i/o dels propis centres. Poden ser molt diverses: idiomes, TIC, alfabetització...

2. “Aprenem nosaltres, aprenen ells i elles”.

Treballem els continguts de les classes en les que es troben els nenes i nenes de primària o secundària per avançat respecte el calendari dels i les alumnes, per tal d’afavorir el suport que fan les famílies a l’hora de fer els deures, per exemple.

3. “Tertúlies literàries dialògiques”.

Activitat cultural i educativa basada en la lectura compartida. Es tracta d’una experiència de diàleg igualitari, reflexió i aprenentatge instrumental a partir de la lectura dels clàssics universals. A partir de la tertúlia literària, es donen diversos tipus d’aprenentatge ja sigui d’idioma, literatura, TIC’s... Aquest projecte compta amb el suport de la FAPAC, el Districte de Sant Martí, el Consell Escolar de Sant Martí, el Pla Estratègic d’Educació del Districte de Sant Martí i el Consell Escolar Municipal de Barcelona.